Nie jesteś zalogowany na forum.
Pocalowala go w czolko -Pora spac. Milych snow, Miguel.
- tobie również.. - powiedział uśmiechając się do niej
MIGUEL ARANGO / MASSIMO MORRONE
Przytulila sie i zamknela oczy. Chciala szybko zasnac, bo miala dosc tego dnia
Hahahha przecież był znosny lol mikie jeszcze trochę rozmyśla, m. In. O swoim życiu po tym jak bd dziecko... Aż w końcu mu się usnelo na dobre
Maria tez zasnela. Rano sie obudzila wczesniej. Pomyslala, ze podjedzie do ojca i obgafa sprawy z pogrzebem. Miguel spal i nie chciala go budzic. Pocichu wstala, ubrala sie, wezwala taksowke i pojechalaaaaa
Mikie sobie spał, ale w końcu się obudził i zdziwił się, że jej nie ma.. Ogarnął się, ale jej nie było nigdzie, więc ogarnął sobie śniadanie i wyszedł z domu, aby załatwić sprawy wytworni
Przyjechala do domciu Miguela i poszla szybko cos zjesc. Zostawila tez dla Miguela jakby wrocil niedlugo. Sama zeszla na dol do studia i czekala na Gabrysia
Gabryś miał akurat dzisiaj swoje problemy i nie mógł się zjawić, ale za to zjawiła się diana i zadzwoniła dzwoneczkiem
Maria wiec pracowala sama te chwile ha zapisala kawalek nowego utworu, zdby jak najszybciej zakonczyc te plyte. Jak uslyszala dzwonek to biegla do drzwi bo myslala, ze Gabriel. A jak zobaczyla Diane to sie zdziwila mega. Starala sie nie wybuchnac -Cos sie stalo?
Diana specjalnie dla niej miała dopasowaną bluzkę i ogrodniczki, aby jej brzuch się mógł odznaczać i maryśka mogła zazdrościć jej zdolnego plemnika Miguela haha
Diana sama się zdziwiła, no ale co ona mogła teraz począć? - Cześć...zastałam Miguela?
Nie chciala teraz miec dziecka ale jednak zazdroscila ha
-Nie ma go...nie mozesz nas nachodzic...
to się dopiero Diana zdziwiła- Słucham? Nie nachodzę Was... przyniosłam dokumenty dla Miguela, aby je wypełnił, skoro chce być przy porodzie...- i jej pokazała teczkę.- Mogę je zostawić czy Miguel sam do mnie przyjedzie po nie?
Maria nie wiedziala, ze on planuje byc przy porodzie! Juz sie zdenerwowala biedna:(
-Nie wiedzialam...wezme te dokumenty -wyciagnela rączke po nie
to Diana jej podała i już miała iść, ale uznała, że może i one powinny porozmawiać.- Właściwie to... może lepiej, ze nie ma Miguela i będziemy mogły porozmawiać o tej całej sytuacji?
Nie wiedziala czy chce rozmawiac, ale nie umiala jej tak o wykopac stad.Westchnęła -Dobrze, wejdz...-wpuscila ja i poszly do salonu. Ale nie proponowala nic do picia bo nie chciala by dlugo zostala.
- Rozumiem, że sytuacja nie jest dla Ciebie łatwa, w sumie to chyba nawet Cię podziwiam, że mimo wszystko chcesz być z Miguelem wiedząc jaki bagaż się będzie za nim ciągnął...
-Jest ciezko i nie jest to przyjemna wiadomosc...nie tak sobie wyobrazalam zycie...ty pewnie tez. -polozyla dokumenty na stole chociaz nadal nie mogla zniesc tego, ze on chce byc na sali! -Ale kocham Miguela...i bez wzgledu na to czy by mial jedno dziecko, dwoje albo troje...i tak bym chciala z nim byc.Nie zabronie mu pomagac tobie teraz w ciazy, ani spotykania sie pozniej z dzieckiem. Ale my nie mozemy byc przyjaciolmi...nie mozna zyc we trojke...
- Oh nie oczekuję od Ciebie przyjaźni... Owszem, nie tak wyobrażałam sobie życie, ale i tak jest ono dużo prostsze niż kiedy ja i Miguel byliśmy razem... to nie tak, że pewnego dnia spakowałam się i uciekłam od niego..chociaż pewnie to tak może wyglądać dla kogoś z boku... Jednak to wszystko trwało u mnie miesiącami jeśli nie latami... Myślałam, że tak będzie lepiej, jednak wiadomość o ciąży mnie zszokowała i nie wiedziałam co zrobić... Nie mogłam tak po prostu wrócić i powiedzieć "cześć, będziemy rodzicami, bądźmy nadal razem, pobierzmy się i udawajmy, że wcześniej się nie rozstaliśmy"... Na początku byłam zła, że tak szybko się pocieszył, ale obecna sytuacja jest dużo łatwiejsza niż gdybym była z Miguelem... Więc jeśli obawiasz się, że odbiorę Ci Miguela to możesz być pewna, że tak nie będzie...
Polowa jej slow jej przelatywala drugim uchem. -Nie mozesz tez wykorzystywac jego dobroci...jesli naprawde czegos potrzebujesz to ok...ale jak zobacze, ze jest inaczej to zobaczysz, ze jestem waleczna.
Diana spojrzała na nią zagubiona. - Co masz na myśli?
-Po prostu na to nie pozwolę...-bo niechciala jej mowic wprost, ze dostanie w morde i sie skończy. -I powinnas sobie chyba kogos znalezc...byloby ci latwiej na przyszlosc z dzieckiem...
- Nie musisz się martwić o moje dziecko... ani o moje życie prywatne... Powiedziałam Ci wprost, że nie odbiję Ci Miguela, więc to Ci powinno wystarczyć... Myślałam, że jesteś zazdrosna o mnie, ale najwidoczniej nie ja jestem tu problemem, a moje dziecko...
-To nieprawda. Nie chce tylko, zebys zaczepiala Miguela...zadna kobieta by tego nie chciała. Dziecko nie jest niczemu winne. Mysle, ze skonczylysmy rozmowe...Miguel odesle dokumenty...
- Chryste, Maria! Nie mam zamiaru pchać się w ramiona Miguela... - powiedziała wstając- Myślisz, że to takie przyjemne kiedy widząc, że dzwonią jego rodzice zastanawiasz się czy to właśnie ten telefon i za chwilę dowiesz się, że twój facet nie żyje?! A kiedy słyszysz, że na szczęście jest tylko ranny jedziesz do szpitala i czekasz na jakiekolwiek wiadomości jest lepiej? Nie, zastanawiasz się czy wróci do zdrowia, czy będzie taki sam. A potem sama się zastanawiasz ile jeszcze razy to zniesiesz.. Każdy telefon w nocy to wizja najgorszego...I nie pomagała kłotnie, groźby... Doskonale wiedziałam, że ani ja ani dziecko nie wygra z jego pracą.... Dlatego odeszłam i dlatego nie zamierzam znowu przechodzić przez ten horror... Jest caly twój... Nie proszę go o pomoc i zajmowanie się dzieckiem... Zgadzam się tylko na to czego on by chciał... więc zanim będziesz miała do mnie kolejne pretensje porozmawiaj z nim i przemyśl, czy jesteś gotowa być tą drugą... Za jego pracą, a nie za mną czy dzieckiem... cześć.- i sobie poszła, bo widziała, że nic nie dociera to co się miała produkować dalej
Nie zdązyła jej pobić:(
Jak zostala sama to oczywiscie, ze myslala o tym. Ale uznala, ze jest to straszne i rozumie jak mogla sie Diana czuc, jednak uznala, ze wytrzyma...i tak juz duzo wytrzymała. -Głupia...-powiedziala zaraz do siebie, ale o Dianie ha -To nie tylko przejmowanie sie, martwienie...ale tez opiekowanie sie...to jest zycie...