Nie jesteś zalogowany na forum.
- Nie chciał Cię martwić, dopiero wróciłaś ze szpitala, skarbeńku... Wrócimy do łóżka, albo chociaż na kanapę? Przygotuję ci coś do picia i jedzenia..
MIGUEL ARANGO / MASSIMO MORRONE
To poszly na kanape. Maria sie kocem nakryla bo bylo jej zimno od placzu i nerwow. -Nie chce nic, dziekuje.
- Może chociaż wodę? Nie możesz wyglądać gorzej niż jak Mikie wychodził, Maria...
-Nic nie chce...-powiedziala patrzac na zegarek -Za dlugo go nie ma...-i przypomniala sobie slowa Diany. Widzzial ze to pierwzzy ale nie ost raz kiedy tak bedzie sie bala:(
- Kochana to zależy gdzie się spotkać mieli... Może sam dojazd robi swoje..
-GdIe ta ochrona?! Niech jada go szukac...gdzie oni sa?-zapytala i juz wstala bo nie mogla wysiedziec
to Lucia wstała za nią i złapała ją za rękę.- Maria, nie wolno im się stąd ruszyć...- ale jak się amryska wydarła to podeszli do nich.
- Coś się stąło?- zapytał Charlie zerkając na nie.- Potrzebujecie czegoś?
- Nie, Maria tylko trochę panikuję...
-trzeba pojechac i szukac Miguela. Za dlugo nie wraca-powiedziala do nich i lucia juz ja wkurzala, ze jej nie rozumiala
Charlie tak na nią spojrzał
- A ty jako znawca wiesz lepiej czego mu trzeba? Jego praca wymaga działa na spokojnie, incognito... bez wielkiego szumu
-Co to za palant?-zapytala patrzac na drugiego ochroniarza i na Lucie ha
Lucia wzruszyła ramionami - Charlie... lubi się uważać za luzaka... i wie, ze Miguel go nie zwolni...
- Bo nie może..- powiedział uśmiechając się- Będziecie grzeczne?
Nie odezwala sie juz do debila ha czula, ze ich wszystkich zabije jak cos sie stanie Miguelowi. Krecila sie po salonie.
Mikie zjawił się po jakiejś godzince i przed domem pożegnał z kolegą, wtedy dopiero poczuł, że faktycznie ramię go napierdala, ale zamierzał się nałykać tabsów i mieć trochę spokoju. Wszedł do domu licząc, że będzie spokojnie, a tu wszyscy- CO tu się kurwa dzieje??- zapytał zaskoczony, że Lucia i Maria siedzą w salonie,a ochrona się kręci w pobliżu, ale nikt nie spał!!!
Az ja wrylo jak go uslyszala. Juz tracila nadzieje. Byla wypompowana nerwowo. Wstala i podeszla do niego i zdzielila w klate a potem deugi raz
- Jezu! - ale na szczęście nikt mu zeber nie połamał, to mógł być spokojny, że nie bd krwotoków wewnętrznych.. - Liczyłem na trochę milsze powitanie..
-Za to ze uciekles w nocy? Umieralsm ze strachu o ciebie...-i znowu niewyrobila i jej puscily nerwy i sie poplakala
to Mikie ją przytulił i spojrzał na resztę. Lucia miała przepraszającą minę, więc się domyślił, że top secret jest już wiadomością publiczną.- A ty miałaś nie ruszać się z łóżka... Wracamy na górę, nasi goście pewnie są tak samo zmęczeni i chcą jechać do domu..
To pomachala do lucii i poszla z miguelem na gore i dopiero w sypialni sie uspokoila troche -Bardzo cie kocham...myslalam ze sama pojde cie szukac...
to tamci się pozbierali do siebie. - Nigdy w życiu nawet nie próbuj takich rzeczy, Maria... Czemu w ogóle wyszłaś z łożka? Lucia miała cię pilnować...
Glaskala go po buzce -obudzilam sie, ciebie nie bylo...mialam zle przeczucia...lucia nie chciala mi powiedziec, ale ja troche postraszylam, ze bede dzwonic do ciebie az do skutku to w koncu sie przyznal...
Westchnął. - Mogłem się domyślić, że dwie kobiety razem to nic dobrego... ale teraz już jestem w domu i możesz spokojnie się położyć...
-Mowiles, ze bedziemy mowic sobie wszystko...-patrzyla na niego -to bylo gorsze uczucie niz jak dzis obudzilam sie w karetce...nie pamietam zdbym tak sie bala...
to jej otarł tą fontannę łez zdrową ręką- O tym co się dzieje z dzieckiem i Dianą... Od początku mówiłem, że niewiele mogę mówić o pracy, kochanie.. Moja praca nie ułatwia związków, Maria.... Ale nie mogę Ci za wiele o niej mówić..
-Teraz to dotyczyli mnie...i kartelu...poza tym nie prosze bys mi opisywalno co chodzi, ale zebys mowil ze chociaz wychodzisz... a co jakbys nie wrocil?pozegnania tez sa wazne...
- Zawsze wracam.... jak bumerang.- powiedział uśmiechając się- Rano o tym porozmawiamy... Muszę iść skorzystać z łazienki, kochanie...