Nie jesteś zalogowany na forum.
-Zwiedzalam sporo, ale myslalam, ze tez spedzimy czas na miescie, zeby miec swoje wspomnienia. Nie bede wspominac, ze lazilam tylko z Domenico.
- ok, przekonałas mnie.. zjemy w domu czy na miescie?
MIGUEL ARANGO / MASSIMO MORRONE
-Zjemy na miescie. Pospieszaj ten twardy, umiesniony tyleczek i wychodzimy-rzekla i napila sie tylko wody
- Chyba nie chcę wiedzieć co robiłaś w nocy - powiedział jak tak doskonale pamiętała jaki ma tyłek. Zabrał swoje rzeczy i pojechali w miasto.
Pojechali i wysiedli z autka. Szukali dobrej restauracji na snidanko i nagle wpadl na nich on
-Oh przepr...Maria? Maria Garcia?-zacieszyl sie gosciu
Miguel najpierw zmierzył gościa, a potem spojrzał na Maryśkę, bo kurwa nie spodziewał się, ze ona ma jakiś ziomków na druim końcu swiata, chociaz od nich juz tak daleko w sumie nie byli. Czekał na wyjaśnienia - Nie ma potrzeby tak się idiotycznie uśmiechać - rzekl do gościa.
Hahahahhahahahahahhaa
Maria scisnela mocnoej za reke Miguela.
-Holaa! Jorge!-tez sie usmiechnela -Co za spotkanie. Miguel...to sędzia generalny z naszego miasta...Jorge to Miguel, moj chlopak-powiedziala zapominajac ze narzeczony
Jorge zmierzyl Moguela za ten test, bo jaki idiotuczny usmiech -Jestem tu czesto w interesach, ale nie sadzilem, ze ciebie spotkam-dalej sie usmiechal i ja miznal po ramieniu przyjaznie! Ha
- Jak na sędzie to chyba za wiele sobie pozwala... Chce Pan stracić stanowisko za molestowanie niewinnych kobiet? Co by żona powiedziała?
A Maria sobie przypomniala, ze o maly wlos sie kiedys z nim nie przespala ha
A byl to znajomy jej ojca:( miala nadzieje, ze Miguel nic mu nie zrobi, bo nie chciala by mial klopoty. W koncu Jorge byl wysoko postawiony.
-Nigdy nikogo nie molestowalem. Za duzo sobie wyobrazasz, kolego.
-Hmm dobrze...too...to udanych interesow, a my idziemy zwiedzac...to znaczy na sniadanie...
Jorge sie zacieszyl.
- i polecam wizytę u wizażysty... Tutaj interesy zależą od wizerunku... - znowu go zmierzył, bo nawet on widział, że to jakieś pospolite wdzianko jak Maryski i poszli dalej?
Spedzia sie zmyl, a oni weszli do restauracji. Maria nie mogla uwierzyc, ze go tutaj spotkala. Pamietala o tym spotkaniu w jej hotelu kiedy weszla do jego pokoju i napili sie wina. Jak dobrze, ze w ostatniej chwili sie opamietala
jak się tak rozpływała we wspomnieniach to mikie lukał na nią WYMOWNIE i czekał. Przy okazji zamówił im coś do żarcia.
Spojrzala na niego -Co zamowiles?-zapytala
- Śniadanie, a co o nim powiesz?
-Hmm no ze na pewno bedzie nam smakowalo...-rzekla bo nie wiedziala co ma rzec wiecej o snidaniu hHaha
Nachylił się do niej - Mogę też zapytać jego... Na pewno nie będzie kłamał mając o wyboru prawdę, a kulkę w łeb...
-Miguel, nic mu nie rob. Jest znanym i powazanym sedzia. Zdobyl rozglos przy jeden sprawie...przy ktorej pracowal koedys moj ojciec. Stad go poznalam...5 lat temu. Pozniej czasem wynajmowali sale konferencyjna u mnie w hotelu...i czasem sypial tam w hotelu...
- Z dziwkami? - zapytał i nie przejął się, ze jest ważny a tym, ze zna jej ojca!! będzie musiał się pozbyć obu ehh Dostali swoje śniadanie
Mikie ładnie podziękował kelnerowi - Itadakimasu - tamten się ucieszył i poszedł w chuj.
Maria lukala uwaznie na niego, a pozniej na zarcie i zaczel jesc -To wcale nie byla uczciwa sprawa...ani on, ani moj ojciec nie sa swietoszkami...tylko udaja takich prawych. Nawet moja mama nciagle wierzy, ze tatus jest taki porzadny.
to mu się spodobało to - No proszę, więc nie będę musiał sam szukać... Opowiadaj o grzeszkach.. Jak sam się zainteresują tą dwójką to może się to kiepsko skończyć, Maria... Na razie wolę się skupić na twoich ex a nie rodzince, ale jeśli nie dasz mi wyboru
-Nikogo nie ruszaj...to przeszlosc...tak samo jak ta historia...-westchnela -Chyba zawsze brakowalo mi emocji...sporo ich podsluchiwalam...nie wiedzieli, ze slucham, ze wiem...ta sprawa byla okropna...ale myslisz, ze dlaczego nie placze jak slysze o smierci lub o zabojstwach? Juz w zyciu slyszalam duzo strasznych rzeczy...-przerwala i sie napila -To byla taka glosna sprawa 5 lat temu...znaleziono cialo 5 letniej dziewczynki w lesie...
Mikie zabrał się za zupę i czekał na ciąg dalszy - Zgwałcona?
-Nie. Brutalnie zamordowana. To bardzo dluga i zagmatwana historia...wyslali na miejsce zbrodni mojego ojca...nie bylo sladow, nie bylo swiadkow. Moj tata juz wtedy zadawal sie z Jorge. Potem on do niego przyszedl i dlugo o tym rozmawiali...slyszalam o tym, ze musza sobie pomoc...ze znajda sprawe i skaza, za wszelka cene...pozniej slyszalam o przekazanie wielkiej sumy dla swiadka...swiadka-zasmiala sie i pokrecila glowa -Sprawa zostala rozwiazana. Okropny zabojca trafil za kratki dzieki sedziemu...a pozniej sie zastrzelil.
uśmiechnął się - Pieniądze rządzą światem moja droga... Wszystkich można kupić, zależy od ceny.. Dobrze, że sama to wiesz i nie muszę Ci tego wszystkiego tłumaczyć
-A ojciec zawsze powtarzal...uczciwosc ponad wszystko. A moja mama byla taka dumna...nadal jest. Tylko najgorsze jest jedno...-powiedziala przypominajac sobie to wszystko i sie skrzywila, bo az ja to znowu zabolalo -Moze sie przeslyszalam...tylko dlaczego to ciagle pamietam...